Mer fikon åt folket
Gör som jag – passa på att njuta av färska fikon nu när det finns fina i butik!
Jag påminner om världens enklaste förrätt/drinktilltugg som Helena bloggat om tidigare: klyfta färska fikon, fäst lite lufttorkad skinka på och servera med balsamicocreme. Urgott!
Erika
Jag har alltid haft lite svårt för färska fikon, tycker konsistensen är lite läbbig. Men till min fråga, hur äter man dem? Med ska och allt? Eller som en apelsinklyfta?
Bättre fråga och verka dum, än att förbli det!
Erika
Skal ska det naturligtvis stå, sorry!
Maria
Jag äter dem med skal och allt! Det gäller att hitta såna som är lagom mjuka. Jag har konsistensproblem med sånt som är lite dallrigt i konsistensen men fikon går bra.
Elin
Egentligen så gillade jag inte färska fikon från början men insåg att jag haft ganska dåliga erfarenheter med smaklösa och tråkiga här hemma. Minns att jag fick dem i Italien på en semester och blev helt såld, det smakade nämligen något helt annat… så det är skillnad på fikon och fikon också!
Finna
Oj vilket bra tips – måste testas snarast 😀
Josef
Om inte jag är helt fel ute så krävs det en syra för att få fram smaken i fikon. exempelvis balsamicocreme som maria här ovan gav förslag på. Annars kan exempelvis lime få fram smaken i fikonen. Kanske därför en del tycker att fikon är smaklösa???
Malin
Hej,
älskar fikon – detta verkar ursmarrigt. Skulle dock behöva veta hur man gör balsamicocreme. tack på förhand. Önskar er alla en trevlig kväll. / Malin
Maria
Malin: Jag använder färdig crema di balsamico från Zeta! 🙄