Kyckling med Västerbottenröra
Med en snutt Västerbottensost, en burk creme fraiche och två kycklingfiléer fick jag till en god middag i veckan. Oftast är goda rätter inte så värst krångliga att tillaga.
Till två personer behöver du:
2 kycklingfiléer
1 burk lätt creme fraiche
5 msk riven Västerbottensost
1/2 kruka gräslök
svartpeppar från kvarn
margarin el. olja att steka i
Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna. Blanda creme fraiche, ost, finklippt gräslök och svartpeppar. Lägg kycklingen i en ugnsform. Täck kycklingen med creme fraiche-blandningen. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 70 grader (tar ca 15 minuter i 175 grader). Servera med resten av creme fraiche-blandningen och t ex stekt potatis och en sallad.
Helenas kommentar: Västerbottensost är så klart inget måste (men den är otroligt god) – använd den ost som du gillar bäst/har hemma.
Variera röran genom att blanda creme fraiche med t ex 1) stark ost+oregano+finhackad rödlök 2) fetaost+soltorkade tomater+timjan 3) stark ost+purjo+svartpeppar
Christina
Västerbotten …. oj va gott. En tjock skiva skulle vara underbart just nu. Får väl ta en tur till IKEA i Pittsburgh — där finns det. Och att toppa det på en kyckling filé låter hur gott som helst.
Skär sig inte lätt creme fraiche, förresten?
Maja
Jädrans så gott det lät så här på förmiddagskvisten 😆
sylwia hedlund
😀 En härlig mumsig rätt och lättlagad. Nu undrar jag om någon av er har ett recept på någon kaka med jordnötter. Min härliga svärson har flyttat hit och längtar efter jordnötskakor. Jag är tacksam om ni finner något.
Helena
-> Christina: Nix pix, lätt creme fraichen skär sig inte!
Malin
Verkar vara en verkligt god kycklingrätt. Himla bra och trevlig matblog ni har:razz:
Malin
Tomtens Dotter
Ååå det låter mumsigt som bara den
Malin
Detta gjorde succe i helgen som var. Firade föräldrars bröllpsdag + mors 88-årsdag. Mycket lyckat.
Jag gjorde rostade grönsaker till. Mums:smile:
Helena
-> Malin: Vad roligt att du vågade testa, trots att min bild inte var så lockande… 😉 Det är riktigt roligt med kommentarer som bevisar att någon verkligen lagar våra recept. Och särskilt när det har blivit lyckat. Tack! 🙂
Anders
Det låter gott, antar att man även blandar i gräslöken tillsammans med cremefraiche, västerbottenost och peppar innan fatet åker in i ugnen! ❓
Helena
-> Anders: Du har helt rätt! Jag har missat gräslöken i receptet, vilket ju är riktigt galet för gräslöken är ju superviktig. Jag ändrar och tackar för påpekandet! 🙄
Ulf
Det här receptet verkar riktigt gott, måste testa! 😉