Ananas med stjärnanis och kardemumma
Stjärnanis är en ständig favorit och denna smakkombination med kardemumma blev en snabb sås till en skivad ananas. Nästa gång använder jag samma kryddor för att steka ananas i råsocker och smör serverat med vaniljglass. Dagens variant får ses som ett sundare alternativ.
Ananas med stjärnanis och kardemumma
- 2 st stjärnanis
- 5-6 kardemummaskärnor
- 1 msk råsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl matlagningsyoughurt
- en färsk ananas att skiva i skivor
- Mortla stjärnanis och kardemummakärnor noga. Plocka bort ev skräp som inte blir tillräckligt finstött.
- Blanda kryddor, socker och yoghurt till sås. Låt stå i kylen innan servering.
- Servera med skivad ananas.
lina
Åh, så gott! Tror skivad ananas blir bättre, jag kan tycka att ananasen blir sötare(för söt) när den steks oavsett socker eller inte!
Elin
och jag gör vad som helst för en färsk ananas som dryper av av fruktjuice utan att ha varit i någon sockerlag på burk 🙂