Chokladknäck
Behövs det ett recept på en sådan enkel sak som knäck? Kanske inte. Men jag är väldigt förtjust i chokladvarianten och tycker personligen att den är godare än den vanliga. Här hemma görs de inte i mikron utan alltid på mammas vis i stekpannan med det hederliga ”dropptestet”.
CHOKLADKNÄCK
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl sirap
- 2 dl strösocker
- 2 msk kakao
- 3/4 dl hackad mandel
- knäckformar
- Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en tjockbottnad teflonpanna.
- Koka upp utan lock och låt det småputtra. Knäcken är klar när smeten håller för kulprovet: häll en droppe knäcksmet i kopp med kallt vatten. Knäcken är klar om smeten stelnar och går att rulla till en kula. Koktiden är ca 15–25min.
- Rör ner finhackad mandel och häll knäcken i knäckformar.
Lämna en kommentar