Pepparkakstryffel

Det känns lite sent att publicera inlägg på temat julgodis i mitten av januari. Samtidigt så behöver jag skriva ner någonstans om hur recepten blev så att jag kommer ihåg det till nästa jul.

Någon form av chokladtryffel är ett måste i julpysslandet och denna gång blev det en pepparkaksvariant. Chokladtryffel kan man ju faktiskt göra året om och är en lagom sugarrush till kaffet. Fler tryffelrecept finns här!

Oh yes! De här blev bra och återkommer med all säkerhet nästa jul. Eller som sambon sa: “de är ju bättre än en Alladinask”. Ja det får jag verkligen hoppas att det var! Är lite osäker på den exakta balansen mellan kryddorna men i våra tryfflar så dominerade de tre första kryddorna och ingefäran var jag lite mer sparsam med.

PEPPARKAKSTRYFFEL

  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 25 gram smör
  • 125 gram mörk choklad (denna variant är med 70%)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk fint mortlad kryddnejlika
  • 1/2 tsk finmalen ingefära
  • kakao att rulla tryfflarna i
  1. Koka upp grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Lägg i smör och chokladbitar. Låt det smälta ihop på svag värme.
  3. Rör ner alla kryddorna och låt smeten svalna en stund i kylskåpet till dess att smeten är “rullbar”.
  4. Rulla runda tryfflar och rulla dem även i kakao.
  5. Förvaras kallt innan servering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.