Potatissallad med kronärtskocka och fetaost
Vissa genvägar i köket är barnsligt enkla. Tex att koka dubbel mängd potatis till middag för att använda hälften av dem i en potatissallad dagen efter. Sedan är det bara att blanda ihop salladen på fem minuter.
Det finns prisvärda kronärtskockor i marinad på Willys för 19.90:-/burk som är en bra skåpvärmare. Vi använder dem i sallader, pastarätter och på improviserade antipastitallrikar.
Potatissallad med kronärtskocka och fetaost
- 3-4 portioner kokt potatis
- 200 gram cocktailtomater
- 100 gram marinerade kronärtskockor
- 1 mindre rödlök
- 100 gram fetaost
till dressing – blanda och höll över salladen:
- 4 msk olja (om du har köpt marinerade kronärtskockor använder du oljan som de är inlagda i)
- 2-4 msk vinäger
- 1 msk dijonsenap med honung
- salt och peppar
Lämna en kommentar