Mangokyckling med kardemumma-och-kokosris
Att servera basmatiris med kokos och kardemumma visade sig vara uppskattad middagsmat hos tvååringen. Hon gillar i och för sig vanligt ris också men det gjorde sig också bra till en enkel curry med mango och russin. Det är egentligen bara skåpvärmare i den här middagen; kyckling och mango från frysen, och så alla andra ingredienser från skafferiet.
Mangokyckling med russin
- en gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 3-4 kycklingfiléer
- matolja att steka med
- 2 tsk garam masala eller curry
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk ingefära
- 3 dl vatten
- 2 dl tärnad mango
- 1/2 dl russin
- smaka av med salt
- tillbehör: osaltade cashewnötter att strö ovanpå vid servering
- Skiva och hacka lök fint. Pressa vitlök. Fräs all lök mjuk i en stor stekpanna med höga kanter eller en tjockbottnad kastrull tillsammans med garam masala, gurkmeja och ingefära.
- Tärna kyckling i ca 2 x 2 cm kuber.
- Häll i 3 dl vatten i pannan och tillsätt kycklingbitarna. Låt puttra tills kycklingbitarna är genomkokta.
- Rör ner mangobitar och russin.
- Smaka av med lite salt. Servera gärna med osaltade cashewnötter.
Kokosris
- Koka 4 portioner basmatiris.
- Blanda ner ett par tsk malen kardemumma och 2 dl kokos – klart!
lina
Kardemumma & kokos i riset låter spännande, kan verkligen tänka mig att det smakar gott!!!!
Christina
Är det inte toppen när man lyckas få ihop en god middag utan att behöva fara runt i mataffärerna. Det känns verkligen vuxet. 🙂
Elin
Lina, ja ivarje fall med basmatiriset, vet inte riktigt om det blir lika bra med andra risvarianter?
Christina: ja speciellt när man inte har någon mataffär runt hörnet, det är tacksamt att slippa handla mat mitt i veckan mellan jobb, trafikköer och middag 😉