Mangokyckling med kardemumma-och-kokosris

Att servera basmatiris med kokos och kardemumma visade sig vara uppskattad middagsmat hos tvååringen. Hon gillar i och för sig vanligt ris också men det gjorde sig också bra till en enkel curry med mango och russin. Det är egentligen bara skåpvärmare i den här middagen; kyckling och mango från frysen, och så alla andra ingredienser från skafferiet.

Mangokyckling med russin

  • en gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3-4 kycklingfiléer
  • matolja att steka med
  • 2 tsk garam masala eller curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk ingefära
  • 3 dl vatten
  • 2 dl tärnad mango
  • 1/2 dl russin
  • smaka av med salt
  • tillbehör: osaltade cashewnötter att strö ovanpå vid servering
  1. Skiva och hacka lök fint. Pressa vitlök. Fräs all lök mjuk i en stor stekpanna med höga kanter eller en tjockbottnad kastrull tillsammans med garam masala, gurkmeja och ingefära.
  2. Tärna kyckling i ca 2 x 2 cm kuber.
  3. Häll i 3 dl vatten i pannan och tillsätt kycklingbitarna. Låt  puttra tills kycklingbitarna är genomkokta.
  4. Rör ner mangobitar och russin.
  5. Smaka av med lite salt. Servera gärna med osaltade cashewnötter.

Kokosris

  • Koka 4 portioner basmatiris.
  • Blanda ner ett par tsk malen kardemumma och 2 dl kokos – klart!
Inget kakel ovanför bänken ännu, men det kommer nog… snart.

 

3 kommentarer

  1. lina

    Kardemumma & kokos i riset låter spännande, kan verkligen tänka mig att det smakar gott!!!!

  2. Christina

    Är det inte toppen när man lyckas få ihop en god middag utan att behöva fara runt i mataffärerna. Det känns verkligen vuxet. 🙂

  3. Elin

    Lina, ja ivarje fall med basmatiriset, vet inte riktigt om det blir lika bra med andra risvarianter?

    Christina: ja speciellt när man inte har någon mataffär runt hörnet, det är tacksamt att slippa handla mat mitt i veckan mellan jobb, trafikköer och middag 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.