Fattiga riddare med bacon
Fattiga riddare har varit ett ganska diffust begrepp för mig och jag har nog haft för mig att det har varit något sött och sockrigt. Delvis stämmer det då de ofta serveras som dessert med sylt och vispgrädde. Men det måste man ju inte. Häromdagen stekte vi våra fattiga riddare med osötat morotsbröd och serverade med bacon och cocktailtomater. Perfekt småbarnslunch som kommer att upprepas.
Fattiga riddare med bacon
- 5-6 skivor dagsgammalt formbröd
- 2 st ägg
- 1,5 dl mjöl
- 1,5 dl mjölk
- smör att steka med
- Blanda ägg och mjöl.
- Tillsätt mjölken och vispa smeten helt slät.
- Doppa bröden ett par minuter i smeten.
- Stek brödskivorna i smör på medelvärme tills de blir guldbruna och frasiga.
- Servera med stekt bacon och grönsaker.
Christina
Småbarnslunch? Funkar alldeles utmärkt åt 30+’are också. 🙂
eastcoastmom
Eller som det kallas här i USA, French Toast. Bra som brunch.
Oskar
De där små groparna över knogarna är ljuvliga.
Elin
Christina, japp det är därför man gör minst 5 😎
eastcoastmum, ja och svärmor i England har yterliggare något namn för det hela men just nu har jag hjärnsläpp…
Oskar, har vi inte varit inne på det här ämnet förut, det låter bekant?! 😉
Mysan
Vilken sötnos du har! 🙂
Jag får nöja mig med lånebarn….
Lisa
Vilket trevligt sätt att förnya fattiga riddare. Jag har aldrig tänkt på att man kan servera dem osockrade som lunch. Jag gillar verkligen inte att slänga mat och på det här sättet får man ett helt ny rätt av bröd som blivit lite torrt i kanterna…
Knösus
En annan variant är att göra ett hål i brödskivan, lägga den i pannan och sedan knäcka ett ägg i hålet.
Blir gött-gött som helgbrunch med lite pytt eller bacon. 🙂
Elin
men om man gör ett ägghål i brödet så är det ingen pannkakssmet med eller hur? bara att man steker det i smör?
josla-dyslexi
Det fick man hos mormors granne det är ju så gött.. ha en bra kväll.. fin blogg..:lol:
josla-dyslexi
detta fick man hos mormors granne det är ju så gött.. ha en bra kväll.. fin blogg..:lol: