Biscotti med nötter och ananas

Dags för biscottibak här hemma igen. Den här gången var det dags att prova dinkelmjöl. Efter att ha vänt upp och ner i skafferiet på smaksättning så blev det med blandade nötter och torkad ananas.

Det är mindre socker i dessa biscottis än flera andra recept så det är inte speciellt söta. Eller inte alls snarare sagt. Så häll i en halv deciliter till om du inte vill att de ska smaka för nyttigt. Dessutom så glömde jag saltet precis som förra gången så jag lägger till en nypa salt i ingredienslistan nedan så att jag inte glömmer det till nästa gång.


bra tillfälle att tömma diverse nötpåsar i skåpet!

Biscotti med nötter och ananas, en plåt

  • 100 gram mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 6-7 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nävar hackade nötter
  • 2 nävar torkad ananas i småbitar
  • en nypa salt
  1. Sätt ugnen på ca 175 grader
  2. Rör ihop smör och socker.Tillsätt ägg och rör ihop till en smet.
  3. Blanda ner frukt och nötter. Blanda dinkelmjöl, bakpulver + ev salt, och häll ner det i kaksmeten.
  4. Forma tre längder direkt på en plåt med bakplåtspapper. Använd ev lite mjöl på händerna när du formar dem. De kommer att flyta ut lite under gräddningen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i ca 175 grader. Längderna ska vara tillräckligt gräddade så att de går att skiva i skivor.
  6. Ta ut plåten och skär kaklängderna i ca 1,5 cm tjocka skivor, sprid ut dem på plåten.
  7. Grädda dem på nytt i ca 100 grader i ca timme till. Kakorna ska vara knapriga och torra när de är klara!


Här är det halvtid! Biscottilängderna har varit en dryg kvart i ugnen och ska skäras i bitar.


Och här är det klart!

En kommentar

  1. Knapriga biscottis med pistagenötter och tranbär » Tre tjejer i köket

    […] ett par år sedan bakade jag biscottis mer regelbundet men nu var det faktiskt länge sen! Jag återanvände ett gammalt recept som funkar bra och la till pistagenötter och finhackade torkade tranbär. Låter smakkombon bekant så är det ju […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.