A piece of cake
På tisdags släpps Leila Lindholms nya kakbok A piece of cake och jag har just slängt in en beställning på Ad libris. Leilas recept har alltid funkat bra här hemma så jag köper boken osedd och hoppas att hon fortsätter på sitt okomplicerade sätt. Eller som Ad Libris själva beskriver boken:
Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa.
Det låter definitivt som en bok som kommer att användas här hemma!
karin
Låter som “Leila bakar” är det från TV serien eller?
Catty
Samma här 🙂 Bokat för ett tag sedan på cdon 🙂 Hoppas att den dyker upp snart 🙂
Elin
Karin, jag har inte sett serien, visst går den på tv4+? Men temat är säkert sig likt…
Erika
Låter som något jag skulle kunna ligga och läsa i sängen på kvällarna….:lol: Får väl slänga in en beställning jag med… har ju några på lut på adlibris jag med…
Viktoria Schiöler
Bara titeln är ju så bra! Att ingen använt den tidigare är konstigt.
KarinW
Åhhhh den vill jag oxå ha! Hoppas hon är lika inspirerande att läsa som att se på TV
Noac
har provat hennes formfranska (fanns i senaste Lagalätt) och den är superlätt att göra och smakar utmärkt. Alla, t o m barnen, äter den med stor aptit
Pia Salmiak
Jag hade förbeställt boken och har lystet läst igenom den och retat alla mina baknings-vänner med boken.
Den är underbar.. vissa recept är rena upprepningar från hennes böcker, men det känns ändå riktigt.. det är ju samlat nu. Recept från både hennes program och annat. Riktig toppenbok enligt mig.
Erika
Är det någon som testat choklad-och hasselnötstårtan med jordnötsfroasting på? Ska baka till en fest imorgon och det vore kul att testa nya boken….:grin:
Att baka tårtor och kakor 1-2 gånger i veckan UTAN att vågen eller midjemåttet ökar, kan verka omöjligt. För mej har lösningen varit att ta med skapelserna till jobbet. Igår blev det nötchokladrutor. Kollegornas midjemått???? Deras problem! 😆
Elin
Visst är boken inspirerande 🙂 jag har “bara” gjort cupcakes än så länge, och de blev väldigt bra, otroligt bra “basrecept” att utgå i från.
Erika
Rapport: Tårtan blev saftig och fin. Ganska mäktig, räckte gott och väl till 14-16 bitar. En klick lättvispad (smaksatt?) grädde behövdes för att komplettera tårtan.
Otroligt lättgjord, det som tog tid var att diska matberedaren. Och inte ens det tar ju speciellt lång tid -egentligen!
Tänk vad “hushållsapparater” man har som mest står i skåpen. Matberedare, mixer, stavmixer, smörgåsgrill, elgrill, våffeljärn, perkulator… ja det finns säkert mer hemma i gömmorna. 😮
Elin: Vilken sorts cupcakes gjorde du?
Elin
jag gjorde en variant på chokladcupcakes som blev fantastiskt bra. bloggar om dom vid tillfälle. och i kväll har jag kört en plåt “vanliga” med citron men de har jag inte hunnit smaka ännu 🙂
Erika
Nu har jag gjort den igen. Med vissa små ändringar…. har lite svårt att hålla mej till recept… 😳 Jag bytte ut all hasselnöt mot mandet, all choklad hackades med i smeten istället för att stoppa ner bitar i kakan och jag skippade nötterna till garnering, istället hyvlade jag vit choklad över. Den blev saftig och fin, lite mildare i smaken. Nu är jag riktigt nöjd med resultatet.
Tänk på att den måste svalna/stela ett bra tag innan den går att flytta över till tårtfat eller dyligt. Gissa hur jag kom på det….:wink:
Cupcakes eller tårtmuffins?! » Tre tjejer i köket
[…] läser Leilas kakbok A Piece of Cake just nu när jag inte kan sova och det är omöjligt att inte inspireras av hennes fina cupcakes. […]