Lax med lufttorkad skinka och kronärtskockor
Vi äter lax minst en gång i veckan här hemma och det är lite småklurigt att variera sig. För ett tag sedan blev det lite av en skafferitömning; några bitar lufttorkad skinka och ett par kronärtskockshjärtan passade bra ihop med laxen.
Till tre personer behöver du:
3 portionsbitar lax
3 skivor lufttorkad skinka
2 kronärtskockshjärtan
torkad timjan
salt
svartpeppar
några droppar olivolja
Gör så här:
Skär kronärtskockorna i små bitar och lägg på laxen. Krydda med salt, lite svartpeppar och timjan. Linda in laxen i lufttorkad skinka. Droppa över lite olivolja. Baka i ugnen i ca 200 grader tills innertemperaturen är 55 grader. Servera tillsammans med bönsallad, pasta eller potatis och en klick yoghurt.
Vill du kika på fler laxrecept? Här kommer ett axplock från vårt arkiv:
– Ugnsbakad lax med potatissallad
– Lax med fetaost och basilika
– Laxpaket med fänkål
– Laxpaj med spenat och tomat
– Ingefärslax med pomelosallad
– Lax med äpple och senap
– Grillade laxspett och ett grönsakspaket
– Laxlasagne
– Sallad med rökt lax och primörer
– Laxcheesecake
– Örtmarinerad lax
– Gravad lax med ädelost i citronvodka
– Limelax med räkor
– Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad
– Sweet chililax med potatis- och sparrissallad
KarinW
Nu har jag tre laxrecept från er som jag inte testat än! (kollar inte i arkivet!)Älskar kronärtskockor….
Emma
Vacker bild! Lax och lufttorkad skinka hade jag nog aldrig kommit på. Men det brukar vara så att skåptömmning kan leda till de mest fantastiska kombinationerna.
Elin
lax + timjan + kronartskockor + lufttorkad skinka… alltsa, det later valdigt mkt “Helena” 😉