Wallenbergare med citron och salvia
Fin uppgradering av vardagsmaten är att steka biffar på kalvfärs. Jag har haft ananassalvia i dessa wallenbergare men vanlig salvia funkar förstås alldeles utmärkt!
Ett annat alternativ är att blanda ner basilika, gräslök och persilja. Servera med skysås och kokt potatis! Äggvitorna som blir över kan användas till en Pavlovatårta.
WALLENBERGARE (10-12 stycken)
- 600 gram kalvfärs
- 4 äggulor
- 4 dl vispgrädde
- rivet skal av en citron
- 10 st ananassalviablad
- 2 tsk salt
- smaksätt med malen svartpeppar
- smör att steka med
- Rör ihop äggulor och grädde i en bunke.
- Lägg färs i en annan skål och rör ner gräddblandningen. Tips: använd elvisp för att få smeten riktigt slät!
- Klipp salviabladen fint. Riv citronskal fint och blanda ner det tillsammans med salvia i smeten. Salta och peppra.
- Forma lite större bollar av färsen och lägg dem på en blöt skärbräda.
- Stek dem ca 3–4 min/sida på medelvärme. Klart!
Lämna en kommentar