Senapspanerad pangasius med örtsås

Pangasius låter av någon anledning godare än hajmal fast det är samma sak. Fileérna är stora och tunna – perfekt för snabb vardagsmat!

SENAPSPANERAD PANGASIUS MED ÖRTSÅS

  • Pensla dijonsenap på båda sidorna av filéerna och vänd dem i ströbröd.
  • Stek dem lätt i smör. Slå sedan över ett paket matlagningsgrädde och låt det puttra en stund. Använd en stor stekpanna så att du inte täcker fisken helt och hållet med grädde, då blir det bara geggigt och överkokt.
  • Strö över blandade gröna kryddor (jag tömde frysen och hittade ett litet paket från Findus innehållandes basilika, oregano, rosmarin, timjan och kyndel), låt det puttra en liten stund.
  • Servera med kokt potatis!

5 kommentarer

  1. Ingela Rhodin

    Hej, jag lagade just er fiskrätt med en del modifikationer:
    grädden=cocoscreme
    dijonsenap=icas eko senap
    örter=spenat och örtagård
    ströbröd=vetegroddar
    Potatis=vit quinoa
    Det var nog faktiskt bara hajmalen som var rätt=)

    Hur som helst så blev det supergott och jag hade också ugnsgrillade vitlöks klyftor och morötter i tunna strimlor.

    Hur mumsigt som helst =}

  2. Elin

    Det låter väldigt gott, kul att se hur recept modifieras vidare 🙂

  3. Hajmal med sidfläsk och champinjoner » Tre tjejer i köket

    […] Mer hajmal: Senapspanerad pangasius med örtsås […]

  4. Betty

    Tackar för tipset fast jag skulle då aldrig kunna förstöra en fin knaprig panering med gegga ens på undersidan 🙄 så jag väljer att steka hajmalen gyllene och puttra örterna i laktosfri grädde. Byter ut dijon mot skånsk senap och ev ströbrödet mot krossade osötade cornflakes. Rårivna morötter och potatis till. Tips! Slut på hushållspapper? Låt stekt mat rinna av på ett par oblekta kaffefilter. 😎
    Min väninna varierade ert recept med thaisås och panko, och min purjolökstokiga killkompis hade nog kokat potatisen med en hel näve purjolöksringar i…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.