Tomat-och-honungsdressing till potatissallad
Temat med tomater och honung fortsätter. Här är det en dressing med tomat och honung som har fått marinera potatissalladen med kokt potatis, sockerärtor, kokta morötter och lite skivad rödlök. Hade gärna blandat ner lite stora vita bönor men hittade inga i skafferiet.
Tomat-och-honungsdressing till potatissallad
- 2 tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk honung
- flingsalt och svartpeppar att smaka av med
- Koka upp vatten i en kastrull och “koka” tomaterna i 30-40 sekunder. Tips: använd gärna en klocka för det går ofta fortare än vad man tror.
- Skala tomaterna. Klyfta dem och ta bort kärnorna. Skiva vitlöksklyftorna.
- Blanda alla ingredienserna i en skål och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar – klart!
Helena
Åhå… sockerärtor i trädgården. Hur gott som helst ju!
Gott och blandat
När jag var liten brukade vi alltid plantera sockerärtor i trädgården och jag kommer ihåg att jag lät några växa till sig ordentliget så ärtorna blev hur stora som helst! 😛 😉
KarinW
Mina sockerärtor är på väg men får vänta ett tag på skörd!
Undrar alltid när jag köper sockerärtor varför de har åkt ända från Kenya,nån som vet?Tänker att jag inte borde köpa men…
Elin
ja det kan man undra, själv har jag nog sått dubbelt upp av misstag så det kommer att räcka ett bra tag…
Thomas Öberg
Tack så mycket underbara för detta recept. Gott!
Midsommartips ur arkivet » Tre tjejer i köket
[…] kan varieras i det oändliga, testa att göra den med citron och persilja, tomat och honung eller en […]
I potatissalladstider » Tre tjejer i köket
[…] Potatissallad med tomat- och honungsdressing […]