Flädermarinerade jordgubbar
Den här sommaren hittade jag faktiskt en blommande fläderbuske i lekparken men jag ska erkänna att jag inte hann plocka av några blommor. Istället så har jag lagt mig i förhandlingar här hemma om en egen fläderbuske i trädgården. Men det går ju alldeles utmärkt att köpa flädersaft också och en sak som är väldigt gott är att marinera jordgubbar med outspädd flädersaft.
FLÄDERMARINERADE JORDGUBBAR
- häll en deciliter flädersaft över en liter rensade jordgubbar
- låt det stå över natten
Sedan är du halvvägs till en efterätt utan att du behöver lägga till så mycket. Gör tex Helenas limekräm att servera till eller släng dem i en marängsviss med rosa maränger!
De kanske inte blev så överdrivet rosa, det blir mer karamellfärg nästa gång…
Eller så kan man ha dem till frukost!
Karolina
Åh, fläder som är så gott. Jag har snöat in på blåbär nu, kanske man kan testa att flädermarinera dom också? 🙂
Elin
oj är det redan blåbärssäsong! det har jag missat!
TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket
[…] eller varför inte polkabräck. Toppa sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, balsamicomarinerade björnbär, […]