Kycklingbullar med lime och koriander
Om tvååringen fick önska skulle det nog bli köttbullar minst en gång om dagen. Sedan om de är gjorda på lammfärs, köttfärs eller någon annan färs spelar inte så stor roll. Här är de gjorda på kycklingfärs och de är väldigt uppskattade här hemma. Tyvärr är kycklingfärsen ofta slut i vår butik så jag köper den nästan alltid när den väl finns. Det går givetvis att göra sin egen kycklingfärs genom att mixa kycklingfileér i matberedaren men jag ska erkänna att jag faktiskt inte har någon. I det här receptet hade jag gärna blandat i lite finhackad röd chili i smeten men det hade nog inte tvååringen uppskattat.
Kycklingbullar med lime och koriander
- 400 gram kycklingfärs
- en schalottenlök
- en vitlöksklyfta
- saft från en lime
- en näve finhackad koriander
- en näve finhackad thaibasilika
- salt och peppar
- smör att steka med
- Hacka schalottenlök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en skål.
- Forma runda bullar av smeten och stek dem i smör på en mellantemperatur. Tänk på att de ska vara genomstekta innan de är klara!
bjorn
1000 recept från hela världen
variera dom å förnya efterhand man ändrar smak
Bendel
Jösses, vad många fina recept du radar upp, är det sant att du har två småttingar hemma? 🙂
Maria
Bendel: Jag undrar också hur hon hinner med, den kära Elin! Jag har inga barn men hinner varken blogga eller laga ordentlig mat för närvarande… Tur att jag får semester snart!
Daniel
Snyggt uppläggningsfat. Stig Lindbergs Terma från Gustavsberg?
elin
Bendel, jag tror att det är just därför som jag lagar mat, om jag inte hade en tvååring som ville ha mat så hade jag nog “fuskat” mycket mer nu när det är så varmt, och ja så ammar jag ju fortfarande så det är ju ett konstant ätande hela tiden. Men däremot så är det lite knepigare att hinna blogga när de båda är vakna, igår somnade de dock båda två i tid (det känns som det alltid är en vaken) så jag fick passa på att rensa lite i fotohögen 😎
Maria, ja och det är när du har semester som du ska stå och trilla köttbullar ute i sommarstugan till tvååringen 😉
Daniel, ja det är det! Har en gryta med lock i samma serie, det passar ganska bra med vårt höganäsporslin här hemma 🙂
Bendel
Jo, det är som du säger, en sak att laga maten, och en annan att hinna reflektera och blogga om den. Och orka hela vägen, särskilt då man ammar. Superkvinna! Glömde säga att bilderna är helvassa också! Trevlig helg!
Eva
Detta låter supergott. Jag gjorde kycklingbiffar för ett tag sedan, de hade en touch av dijonsenap. Men det här måste jag testa nästa gång! 💡
Kycklingbollar med fetaost och oregano » Tre tjejer i köket
[…] Tips: testa även Kycklingbollar med lime och koriander! […]
I semestertider » Tre tjejer i köket
[…] Till skillnad från Elin lagar jag inte alls mycket mat under semestern. Särskilt inte nu när det har blivit varmt och det är näst intill olidligt varmt i köket. Vi lever på sallader med pasta eller quinoa och en massa frukt och bär. […]
Barnmatsakuten: köttbullar med oregano och fårost » Tre tjejer i köket
[…] med citron, parmesan och persilja Kycklingbullar med fetaost och oregano Kycklingbullar med lime och koriander Italienska köttbullar i tomatsås med rostad paprika Färsbullar i tomatsås Färsbullar med […]