Rumpstek med citron och timjan
Häromdagen så köpte jag en fin rumpstek för 79:-/kg som blev god middagsmat utan någon större ansträngning. Biten vägde 650 gram och tog ca en knapp timme i ugnen att bli klar.
Så för att göra det enkelt för sig:
- blanda en knippe finklippt timjan med rivet skal från en citron och ett par pressade vitlöksklyftor i en skål.
- Röran gnuggas in på rumpsteken som sedan bryns lätt på båda sidorna i stekpanna. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 125 grader och använd en stektermometer. Ta ut steken vid 60 grader.
Vi hade en couscoussallad med plommon och squash till. Istället för sås så ringlade vi över vanlig balsamicocremé.
Taina Rintamäki
Så gott så!!!
Stein Grothe
Mmmmm perfekt!!!! 😉 😉
Panikpasta till barnen med citron och timjan » Tre tjejer i köket
[…] Citron och timjan funkar ju även i bröd, hamburgare eller till steken, Outtröttlig smakkombo helt […]
Fredagsmat för toktrötta: Rumpstek med grillad aubergine och spenatsallad » Tre tjejer i köket
[…] här salladen slängde han ihop medan rumpsteken var i ugnen och aubergineskivorna fräste i grillpannan. Salladen låter kanske anspråkslös men […]