Plommonsylt med vanilj
Förra året gjorde jag tre sorters chutney på våra plommon men i år har det mest blivit sylt. Jag halverade mängden socker jämfört med ett vanligt syltrecept och eftersom vi har så söta plommon så blev resultatet riktigt bra.
PLOMMONSYLT MED VANILJ
- 2 kg fina plommon
- 1 kg syltsocker med pektin (Dansukker)
- 1 msk vaniljsocker
- Skölj av plommon, dela dem och kärna ur dem. Skalet kan vara kvar. Jag tycker om att ha “bitar” i hemgjord sylt så jag delar dem inte i mindre bitar men det är förstås en smaksak!
- Lägg plommon och socker i en kastrull och koka upp i 5-10 minuter.
- Tag bort ev skum med en hålslev.
- Låt svalna innan det hälls upp i rena glasburkar.
Just nu – plommon » Tre tjejer i köket
[…] från vårt arkiv: Plommonsylt med vanilj Äppelmos med plommon och kanel Plommonchutney med chili och balsamvinäger Äppel och […]