Plommonsylt med vanilj

Förra året gjorde jag tre sorters chutney på våra plommon men i år har det mest blivit sylt. Jag halverade mängden socker jämfört med ett vanligt syltrecept och eftersom vi har så söta plommon så blev resultatet riktigt bra.

PLOMMONSYLT MED VANILJ

  • 2 kg fina plommon
  • 1 kg syltsocker med pektin (Dansukker)
  • 1 msk vaniljsocker
  1. Skölj av plommon, dela dem och kärna ur dem. Skalet kan vara kvar. Jag tycker om att ha “bitar” i hemgjord sylt så jag delar dem inte i mindre bitar men det är förstås en smaksak!
  2. Lägg plommon och socker i en kastrull och koka upp i 5-10 minuter.
  3. Tag bort ev skum med en hålslev.
  4. Låt svalna innan det hälls upp i rena glasburkar.

 

En kommentar

  1. Just nu – plommon » Tre tjejer i köket

    […] från vårt arkiv: Plommonsylt med vanilj Äppelmos med plommon och kanel Plommonchutney med chili och balsamvinäger Äppel och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.