Parmalindad rådjursfilé med färskost och oregano

Det här är ett enkelt recept som ovana köttkockar kan fixa i köket med hjälp av en stektermometer. Färskosten jag har använt mig har tydlig smak av peppar men givetvis kan du använda någon annan av  Cantadous ostar –  som till exempel vitlök&örter.

PARMALINDAD RÅDJURSFILÉ MED FÄRSKOST OCH OREGANO ( 2 portioner)

  • en rådjursfilé (ca 230 gram)
  • 50-60 gram färskost ”Cantadou 4 peppar”
  • ett par kvistar färsk oregano
  • 100 gram parmaskinka
  • lite smör att steka med
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bryn filén lite lätt på båda sidor i en stekpanna med smör.
  3. Salta och peppra på båda sidor.
  4. Gör ett snitt på längden av filén. Fyll den med färskost och oregano.
  5. Linda in filén med parmaskinka. Lägg skivorna gärna lite omlott så att det håller ihop ordentligt.
  6. Använd en stektermometer och stek i ugnen tills köttet uppnår 60 grader.

4 kommentarer

  1. Fredrik

    Ojoj.. ser och låter gott må jag säga. Är det en egenskjuten filé? Om inte var har du hittat det finafina exemplaret?

  2. Elin

    Jag har iofs en jägarexamen men jag har aldrig praktiserat den. Den här filén har min bror levererat. 😀

  3. Fredrik

    Vilken snäll bror du har. Tar han upp beställningar 😉

  4. Elin

    Han är lite svårflörtad är jag rädd för…. 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.