Brysselkål – nu på min innelista

Brysselkålen var en bortglömd grönsak här hemma tills mamma presenterade oss för varandra igen alldeles nyligen. Jag föll pladask för de små snyggingarna som ser ut som vitkålshuvuden i miniatyr. Rika på järn och c-vitamin är de också, så nu kommer de att dyka upp till alla möjliga rätter i fortsättningen (för vem behöver inte lite extra c-vitamin?). Kokta i lättsaltat vatten, kanske en aning rostade?

Nu ska det förhoppningsvis bli lite fart på den här bloggen igen. Till helgen är hela styrkan samlad i Sverige igen, ingen av oss är på resande fot utanför människobyn och vi har förhoppningsvis hämtat oss från allt jul- och nyårsfirande och laddat batterierna.

9 kommentarer

  1. Sara, Bättre begagnat

    Lite smör på de där och lyckan är fullständig. MUMS

  2. Lallis

    Ja, det är inte dumt alls med brysselkål. Även i sallad faktiskt.
    Kram Lallis

  3. Beatrice

    Jag fick tipset att koka upp brysselkålen i lite vatten och hälla av det efter några minuter. Hälla på nytt vatten och koka färdigt. De blir klart mindre beska på detta sättet. En favorit hos oss.

  4. Frida

    Brysselkålen är faktiskt min favorit nr 1 på julbordet! (tätt följt av mammas köttbullar) 😉

  5. P

    Koka lätt, smörfräs och servera till en parmesanbeströdd pasta, kanske med lite bacon till. Strålande gott.

  6. Kocken

    Tycker jag också om – fast jag marinerar dem i lite gin efter kokning.

    /Kocken

    http://kockenochpingvin.travelblogg.se/

  7. mrs-H

    Håller med, brysselkål är en underskattad goding som passar till lite av varje! Snygga är de också eller hur?

  8. Robster

    Gott som f-n. Behövs bara lätt kokad (folk överkokar för ofta) och sedan slunga i lite smör (ev en beurre blanc) samt flingsalt och peppar.

  9. Kardemumma Gumman (Nette)

    Köpte hem den igår! Såå gott att glasera den i lite honung! Mums mums.. :mrgreen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.