Kyckling med aubergine och spenat + citroncouscous och hummus
Det här blev billig och god vardagsmiddag då det är extrapris på aubergine och maken styckade upp en hel kyckling för kommande middagar. Naturligtvis kan du använda en annan styckningsdel än filé i receptet nedan. Kolla vad du har i frysen.
Couscousröran är ganska mild men passar fint som barnmat. Det är alltid skönt när man kan äta samma mat till middag. Den blev godkänt både av Treåringen och vår yngsta som är drygt 10 månader.
Receptet på hommus hittar du här och har du några pitabröd i frysen kan du rosta dem snabbt i ugnen och ha till. Nu till receptet!
Kyckling med aubergine och spenat + citroncouscous och hommus
3-4 portioner.
- 3-4 kycklingfiléer
- 1 paket fryst bladspenat
- 1 stor aubergine/eller 2 mindre
- 1 gul lök
- ett par vitlöksklyftor
- flingsalt och peppar
- olivolja att steka med
- 4 portioner couscous
- saft från en halv citron
- ett par nävar finklippt ruccola
- ett par citronklyftor till servering.
- Skiva aubergine på längden i tunna skivor.
- Skala och klyfta lök och skiva i tunna skivor. Skiva vitlök.
- Skiva kycklingfiléerna i ca 2 cm tjocka skivor.
- Fräs lök tillsammans med kycklingbitarna i olivolja. Salta och peppra.
- Rör ner bladspenat. Lägg upp allt på ett större serveringsfat och låt stå varmt i ugnen medan du steker aubergine och kokar couscous.
- Jag använder gärna grillpannan för att steka aubergine för att få snygga ränder men en vanlig stekpanna funkar också. Fräs aubergine på båda sidorna i olivolja. Salta lätt. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med den stekta kycklingen.
- Laga 4 portioner couscous. Klipp ett par nävar ruccola fint och vänd ner i couscousen. Smaka av med citronsaft och använd eventuellt salt och peppar.
- Serveras sedan med ett par citronklyftor.
Lallis
Det där ser smaskens ut:)
Ha en fin helg!
Ida
Låter jättegott! Couscous måste ju vara något av det bästa som finns, eftersom det passar till allt och går att variera i all oändlighet!
Ingela
Vardagsmat precis i min smak, detta ska testas. Tack för fin matinspiration!