Pastasås med spenat, ädelost och paranötter
Nu är jag så förkyld att jag knappt känner smaken av ädelost i maten och inte märker jag hur paranötterna smakar heller. Men lite energirik lunch behövs när man är nedslagen av en dagisförkylning.
PASTASÅS MED SPENAT ÄDELOST OCH PARANÖTTER (1-2 portioner)
- en liten rödlök
- 1-2 vitlöksklyftor
- lite olivolja att steka med
- 300 gram hackad spenat
- 1 dl vispgrädde
- 40 gram ädelost
- salt och peppar
- en näve skalade paranötter
- Skiva all lök i tunna skivor och låt det fräsa en stund i olivolja.
- Rör ner hackad spenat och grädde. Låt det puttra en liten stund.
- Smula ner ädelost och låt såsen koka ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
- Hacka paranötter grovt och toppa pastasåsen med vid servering.
Ida
så gott och så enkelt! krya på dig 🙂
Lotta
Åh, vad gott! Ädelost är aldrig fel och jag har precis upptäckt att paranöten nog är min favorit, även om macademianöten är en uppstickare. Den känns lite svårare att få till i mat istället. Något tips?
Elin
Jag gjorde chokladmuffins häromdagen med banan och makademianötter, det kanske inte är ”mat” precis men var väldigt gott 🙄
KarinW
Paranötter är så goda men jag har aldrig testat i min mat, tack för tipset!
Spenatvåfflor » Tre tjejer i köket
[…] Pasta med hackad spenat, ädelost och nötter […]