Pasta med bacon, butternutpumpa och rostade pinjenötter
Här kommer en receptskiss på fredagspastan som visade sig ha en riktig grym smakkombo. Några exakta mått minns vi inte, men förslagsvis så gör du så här:Fräs strimlad bacon med tärnad butternut squash, lite finhackad vitlök och tärnad lök.
- Krydda med flingsalt, nymalen svartpeppar, lite torkad salvia och en dutt cayennepeppar.
- Rör ner en näve persilja.
- Rosta ett par nävar pinjenötter i en torr stekpanna tills de får färg och strö över pastasåsesen.
- Glöm inte att strö över riven parmesan!
Till pastan drack vi förövrigt ett trevligt sydafrikanskt vin att rekommendera: Vergelegen Mill Race Cabernet Sauvignon Merlot.
eastcoastmom
Låter jättegott! Det finns nog butternut squash året om, men säsongen här i USA är annars hösten.
Det är förresten jättegott att grilla skivor av butternut squash.
Elin
Av någon anledning så är butternut squash väldigt billig just nu här hemma, så vi har köpt det två veckor i rad 🙂
Pytte
Det är ser ut som min favoritkopp te!
Love for Food
Det där ser verkligen toppen ut =)
Sofia
Butternut squash är verkligen jättegott. Kan tänka mig att det passar ypperligt ihop med bacon och vitlök. 🙂