Ugnsbakade tomater – gott grilltillbehör
Ugnsbakade eller grillade tomater är bland det godaste som finns och är ett perfekt tillbehör till grillad mat. Nyligen blandade jag tomaterna med lite fetaost, basilika och citronskal och serverade till en biff. Gott och inte lika mastigt som t ex potatis.
Klyfta tomater, ringla över olivolja och strö över salt och en liten nypa socker. Baka i 150 grader i minst en timme. Blanda med t ex fetaost, salladslök, basilikablad, citroncest, lite svartpeppar och några droppar olivolja. Klart!
Min gasugn är lite lurig och stängs ibland av när temperaturen är låg (d v s när lågan är svag), vilket hände den här gången. Tomaterna blev därför inte riktigt lika bakade som jag hade velat, men eftersom köttet var klart hanns ingen extra tid i ugnen med.
Anna-Carin
Ser supergott ut! Det här ska testas till grillningen i helgen.
Roffekock
Prova söta små tomater på kvist sen lägger du hela kvisten som ett garni på tallriken alltså 5-6st 😉
/roffekock
Sandra drömkaka
Somrigt & säkerligen helt ljuvligt till grillat 🙂
Helena
-> Roffekock: Småtomater är så klart det allra godaste! Och mest dekorativa. 🙂
Emma
Småtomaterna håller jag också med om, och vill man kvista till det ytterligare kan man lägga på några timjanstjälkar ovanpå. De kan däremot få lyftas av inan servering, slipper man onödigt mycket plocke-pinn.
Feria de Emma
Jag har testat halverade cocktailtomater med muscovadosocker, tillagade enligt samma princip. Mums!
Men ”vintertomater” vinner nog alltid på den här behandlingen, stora som små.
Mamma Mat
Jag brukar ugnsrosta cocktailtomater och ha som tillbehör till soppor. Det är jättegott!
Hälsningar Mamma Mat