Tomatsås med citron och honung
Den här tomatsåsen är en variant på en återkommande favorit här hemma, men det är så otroligt gott att variera med tomater och honung. Den serverades med pasta och Ciauscolo– som är en italiensk korv smaksatt med citron, kyndel, pomerans och chili. Ha! Det hör man ju lång väg att det bara kan bli en favorit hemma hos mig!
Tomatsås med citron och honung
- 500 gram små cocktailtomater
- lite olivolja
- 1,5 msk flytande honung
- lite finklippta gröna kryddor: jag använde nyplockad grekisk oregano och ramslök
- en nypa socker (inte nödvändigt men gott)
- lite rasp från en citron och ett par msk citronsaft
- smaka av med flingsalt och nymalen peppar
- Dela tomaterna och lägg i en traktörpanna med höga kanter.
- Låt dem fräsa en stund med olivolja och honung tills de blir mjuka.
- Rör ner gröna kryddor och citronrasp.
- Smaka av med citronsaft, flingsalt och peppar. Fortsätt puttra en stund.
Bendel
Låter väldigt tycker jag. Det söta och det syrliga.
Bendel
väldigt gott
Elin
ja det blir nog nästan lite som ketchup, men det har vi inte hemma i vanliga fall, så det här får väl bli en ketchup de luxe-sås 🙂
tess trött tokig morsa
Hej hej, de där lät inte så dumt alls 🙂
jag ska börja planera för menyn på mitt bröllop och här fanns det tips i överflöd…
har ni några färdiga menyer jag kan kika på här eller något bra tips?
ha de bra
Elin
ungefär vad hade du tänkt dig att ha på din bröllopsmeny, mat är så mycket tycke och smak så det är bra att få lite ledtrådar till 🙂
Gabriel
Prova att lägga till färsk ingefära om du vill ha hetta, otroligt gott i tomatsås. En grillad skiva aubergine och sen är du hemma!
Tre tjejer i köket » Färsbullar med citron och basilika
[…] Tomatsås med citron och honung […]
Hej då 2009! » Tre tjejer i köket
[…] bland annat om en god gorgonzoladressing med gräslök som jag borde göra igen, rabarberpaj och en tomatsås med citron och honung. Och så hade vi barnvakt och gick till Matbaren. Dit går jag gärna […]