Pastasallad med ricotta och avokado
Det här kan bli en ny pastasalladsfavorit! Idag serverades den med blygsam kassler men den blir nog bra till både kyckling och kött senare i sommar. Perfekt matlådemat!
Pastasallad med ricotta och avokado
- 300 gram pasta
- 2 stora avokado
- 2 lådor körsbärstomater
- 2 mellanstora paprikor, röd och gul
- 2 salladslökar
- 4 msk olivolja
- 4 msk vinäger
- ett par nävar blandad grönsalld
- en burk ricotta
- smaka av med flingsalt och nymalen svart peppar
- pynta med ICAs salladstopping
- Koka pastan.
- Under tiden: tärna avokados, tomater och paprika. Skiva salladslöken tunt. Lägg alla grönsaker i en stor skål.
- Ringa ner olivolja och vinäger.
- Vänd ner ricotta. Salta och peppra.
- Blanda ner lite blandad grönsallad precis innan servering och strössla över salladstoppingen.
Pokergirl
Åh, det lät ju som perfekt sommarmat! 🙂
Erika
Jag brukar vända ner en burk keso, gärna den med fetaost och olivsmak, i sommarsalladen. 🙂 Ingen dressing behövs och det är höjdargott!
Tre tjejer i köket » Hej då 2009!
[…] blev en hel del ramslök i trädgården, knapriga sesamkakor , pastasallad med ricotta, picnicmackor, och en galet god frittata med spenat och pinjenötter som serverades med […]