Frittata med bladspenat och pinjenötter

Det här frittatan serverades häromkvällen till blandat småplock. Typ oliver, ostar, prosciutto, breasola, sallad mm. Det var väl lite enligt den konservativa tanken “något måste ju vara varmt på middagstallriken”. Det blev otroligt gott i sin enkelhet. Nästa gång petar jag nog ner lite kokt potatis. Perfekt picknickmat!

FRITTATA MED BLADSPENAT OCH PINJENÖTTER

  • 6 ägg
  • knappt 0,5 dl vatten
  • ett paket bladspenat 250 gram
  • lite olivolja att ha i stekpannan
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk pinjenötter
  • krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  1. Fräs bladspenaten en stund med olivolja i en stekpanna.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa till en jämn smet.
  3. Rör ner bladspenat, riven parmesanost, lite vatten, en nypa flingsalt och glöm inte några drag med pepparkvarnen.
  4. Häll i en normalstor pajform.
  5. Grädda 20 minuter i 180 grader tills allt har stelnat.
  6. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över dem tillsammans med lite riven parmesanost.

4 kommentarer

  1. Emilies Skafferi

    Vad gott det ser ut. Måste jag absolut ta att prova!

  2. Tre tjejer i köket » Omelett med dill och västerbottenost

    […] Frittatan som med bladspenat och pinjenötter har jag lagat flera gånger i sommar och här kommer en annan variant, kanske med lite mer svenska smaker. Blir det omelett istället kanske? Hursomhelst så är det en bra nödlösning när gårdagens kokta potatis inte riktigt räcker till middag. […]

  3. Helene S

    Ville bara tacka för ett kanonrecept. Gjorde två idag på buffébordet ihop med pastasalladen med ricotta. Alla berömde båda rätterna – stort tack. Gjorde faktiskt som ni tipsade om i kommentaren och lade i lite gårdagens kokta potatis – kanon!

  4. Elin

    Åh vad kul! Vad glad jag blir! Och du har toppenrester i morgon! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.