Ramslöksdressing
Här kommer en receptskiss på en dressing som har hängt med på pastasalladen, men som också blev bra när den ringlades över en skål med tärnad fetaost och rädisor. Blanda alla ingredienser med en mixer.
Ramslöksdressing
- 3 msk finklippt ramslök
- 20 gram pinjekärnor
- 3 msk citron
- 2 tsk senap
- 1 vitlöksklyfta
- knappt en del rapsolja
- smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar
bakmammorna
vad gott det låter- det är perfekt att få tips på dressingar nu när man äter så mycket sommarsallader 🙂
Åsa, Gbg
Har tyvärr aldrig använt ramslök/ej hittat! Vilken annan sorts lök kan jag ta istället, som är nära i smak?
Anna
Ramslök är en krydda som man verkligen borde använda mer! Det är ju ganska svårt att få tag på. Jag köpte Ramslöksalt på en delikatessbutik här i Köpenhamn och förutom att det doftade underbart och smakade supergott, så var det dessutom limegrönt. Hur fräckt som helst 😉 //Anna
Elin
Åsa, den dyker upp ibland på våren i Årstidernas grönsakslådor men jag har inte sett dem i någon affär faktiskt. Vi har sått i trädgården och värt att tänka på är att den sprider sig lätt… Men klipp gräslök fint och peta ner lite vitlök istället!
Anna, det lät som ett salt som skulle kunna passa mig, finns nog inte här att få tag på tyvärr 😥
Åsa, Gbg
Då ska jag testa det! Tack!
Hej då 2009! » Tre tjejer i köket
[…] Sommarlov! Det blev en hel del ramslök i trädgården, knapriga sesamkakor , pastasallad med ricotta, picnicmackor, och en galet god frittata med […]