Zucchini overload
Igårmorse när vi gick ner och hämtade tidningen fick vi två stooora zucchini av vår granne. Nu återstår bara att komma på vad vi ska göra med dem förutom att grilla i lite tjockare skivor som vi gjorde igårkväll.
Elin tipsade mig på Twitter om Viktorias svampfyllda zucchinis och sin egna marinerade variant. Båda låter smarriga och jag lutar åt att göra en batch marinerad zucchini redan idag.
Vad brukar du använda zucchini till?
Helena
Att riva och ha i pastasås (med citron, feta nån färsk ört och lök. Och grädde om man är lagd åt det hållet).
Cathrin
Att göra zucchini- och morotsbiffar. Det är gott! 🙂
Cathrin
Normala ordet skulle ju ha varit plättar, inte biffar. Man skriver vad man är sugen på uppenbarligen. 🙂
Pär
På Vallåsen brukar vi vi den här tiden på året ha massa zucchini. Jag brukar sylta dom sött med anis-örter och servera till desserter!
Paul Holmström
Ilvas recept på mozarella inlindad i grillad zucchini är en dröm
http://agliolio.blogspot.com/2007/05/zucchinipaket-med-marinerad-mozzarella.html
Det är en av familjens favoriter
Mian
Vi gör alltid sån här:
http://miansblogg.blogspot.com/2008/07/squash.html
Anna
Soppa på zucchini är mycket bra. Kanske lite höstigt, fast en reging sommardag funkar soppa!
Gabriel
I tsatsikin istället för gurkan är gott eller tunt hyvlad med god citron vinegrette, pecorino och rostade, pumpa, solroskärnor. Gott till fisk!
Åsa, Gbg
Jag gör rösti på zucchinin, gärna med hälften gul hälften grön. Blanda i smulad chevre och det blir en supergot alternativ till potatis eller pasta!
kikki
Zucchini-kaka, med philadelphiatopping – jag har en kompis som är allergisk mot morötter och då kan man ersätta dessa med zucchini!
Karin
fräs den i vitlök och olivolja & lägg på hemmagjorda pizzan – supergott! Eller tärna och ha i enchiladas tillsammans med paprika, lök & ost