Ugnsbakade tomater med honung och basilika
För er som läser det dagliga kvittret på twitter så minns ni kanske att det var ju en endagsföljetong om när jag skulle ugnsbaka tomater. Så här gick det:
Jag halverade tomaterna. Lade dem i en ugnssäker form och toppade med :
- 3 msk olivolja
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk flingsalt
- lite svartpeppar
- 10 stycken fint hackade basilikablad
Det blev fem timmar i 150 grader. Och de smakar verkligen bakade. Inte vet jag om tiden var värt det men har man slängt in en stek som ska ugnsbakas på låg temperatur några timmar så kan man ju skicka med tomaterna på samma gång!
Pytte
De ser fantastiskt goda ut i alla fall! Lite härligt grillsvarta i kanterna också, mmm. Använde du dem som tillbehör till köttet eller något annat?
Magnus på Matlyckan
Ser gott ut! Jag tror hela grejen med ugnsbakade tomater är tiden, kryddningen spelar nog mindre roll så länge man har med lite salt.
Elin
Pytte, det var nog mer ett fall av jag-har-inget-att-göra-men-väldigt-mycket-tomater-expriment. Så de åts rakt upp och ner 😳
magnus, instämmer 🙂