Saffransbullar med apelsin och mandelmassa
Jag kan inte påstå att jag är någon typisk bullmamma. Jag bakar inte bullar speciellt ofta även om jag jag är barnsligt förtjust i doften av när de är nybakta. Lussebullsbak engagerar mig inte heller så mycket trots stundande adventstider.
Men de här bullarna som är pimpade med saffran, apelsin och mandelmassa är faktiskt grymt goda! Jag länkar till receptet rakt upp och ner eftersom jag nästan följt det till punkt och pricka.
Personligen tycker jag att de är godare än de klassiska lussebullarna med sin doft av apelsin och lite coolare är de ju än de traditionella kanelbullarna. Faktiskt – så tror jag att de får bli en adventstradition hos oss från och med detta nu!
Bendel
Vad härligt att du är tillbaka!
Elin
hehe, jag blev så inspirerad av dig och Ilias idag så jag kände att det var dags att damma av bloggen lite 😉
Malin
Yammi, testade dessa idag! Verkligen en hit. Gjorde även saffrans biscotti m goji bär. Kan varmt rekommenderas. Perfekt tilltugg till glöggen 😀
Elin
det lät som goda biscottis! har en påse gojibär i skafferiet som behöver användas 🙂
Yasemins kök
Dessa är supergoda! De vanliga lussebullarna känns lite tråkiga. Tack för receptet 🙂
Sofie
Mmmm…dessa, eller liknande, gjorde jag för något år sedan. Kommer ihåg att de blev grymt uppskattade!!! Mums!!! 😆
Hej då 2009! » Tre tjejer i köket
[…] Adventsfikat bestod av saffransbullar med apelsin och mandelmassa plus den goda glöggen från Snälleröd! Dessutom så bloggades om en grym tomatpesto, Ilvas […]