Nu luktar det åtminstone jul
När det gäller pepparkaksbak inför julen så känner jag inte det minsta lilla tvång att slänga ihop en egen deg som ska stå över natten. Jag är fullt nöjd med att plocka upp en rulle pepparkaksdeg i affären för att sedan låta barnen gå loss med sina kakkreationer. För det är dels kakutbaket som är mysigast och kanske allra mest doften när allt har varit inne i ugnen som räknas. Hemma hos oss är pepparkaksdegen helt enkelt en liten exklusivare variant av lekmaterial!
I dagens batch har vi använt Annas ekologiska pepparkaksdeg som resulterade i goda pepparkakssniglar och andra kreativa utsvävningar.
Vill du jämföra degar att köpa så har DN gjort en snabbtest . Inspiration till ett snyggt pepparkakshus hittar du hos Pia och vill du göra egen pepparkaksdeg så finns här ett recept från Maria!
Bendel
Vilka fina figurer, det syns på dem att ni haft en mysig stund.
Martin
Då var det dags i år igen. Det är ändå degen som är godast. 🙂
Lillsnörpa
Så fina kakor! Jag är väldigt nyfiken på hur pepparkaksbullarna eller snurrorna blev när de gräddats? En fiffig nytänkande idé 🙂 Barn är underbara! /Lillsnörpa
Erika
Jag gjorde en deg… men det blir liksom inte tid att baka….. så nu går jag och ungarna och nallar av degen… 😳 Men det är rätt ok tycker jag.
Elin
Bendel, det är alltid mysigt när de båda tomtarna lyckas sitta ner samtidigt och pyssla 😉
Martin, kanske det!
Lillsnörpa, allt flyter ut på plåten, så alla konstverken går förlorade. Bland annat 3åringens fina “en tomte med en ryggsäck där det sitter en råtta i”.
Erika, åh vad ambitiöst av dig! Glöm inte att baka ut nu!
Sandra drömkaka
Ja pepparkakor hör julen till, jag gör min farmors deg. Den går undan att blanda ihop, sen får den stå över natten och man får världens godaste pepparkakor 🙂 !
Imorgon blir det faktiskt att göra pepparkakshus för mej 🙂