Banankaka med kokos
Det här är ett bra recept när det ligger några mogna bananer i fruktlådan som ingen vill ha för att “skalet börjar bli svart”. Fördelen med dem är att de är lätta att mosa ner i en smet och det här brödet blir ganska tungt – men riktigt saftigt och gott!
Banankaka med kokos
- 100 gram mjukt smör
- 2 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 4 mogna bananer
- 2 ägg
- ca 0,5 dl kokosflingor
- Smöra en avlång bakform och använd gärna kokosflingor istället för ströbröd.
- Blanda socker och smör i skål.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör sedan ner det i smörskålen.
- Mosa bananer och blanda ner dem med äggen. Rör även ner ett par matskedar kokosflingor.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 175 grader. Mitt bröd stod ganska långt ner i ugnen och behövde drygt en timme på sig för att bli klart.
Fridas kök
Låter gott! Det måste jag testa. 🙂
Johanna Berg
Mmm! Låter mumisgt! 🙂
Martina
Det låter gott….men väldigt sött… 😮
Elin
Ja, det är kaksött så jag tror bestämt att jag döper om den till banankaka 🙂
Sandra drömkaka
Mmm nu blev jag sugen att baka bröd på direkten! Kan tänka mej det blir härligt gammeldagssött av bananerna 🙂
Hej då 2009! » Tre tjejer i köket
[…] från Snälleröd! Dessutom så bloggades om en grym tomatpesto, Ilvas auberginesallad, en banankaka med kokos. Ett par dagar innan jul hoppade vi på flyget till Edinburgh för att fira jul i England på […]