Gräddkokt purjolök

Det här är ett snabbt och enkelt tillbehör till fisk, sist hade vi det till stekt gösfilé och pressad potatis – hur gott som helst! Däremot är det inte så snyggt så det blir ingen bild. 🙄

Nedanstående räckte till 2 personer hos oss, vi gillar såser/röror!

Ingredienser
1 purjolök
2½ dl grädde av valfri sort
2 krm finmalda fänkålsfrön
1-2 msk pressad citron
olja/smör att steka i
salt efter smak

Gör så här
Strimla purjolöken grovt och fräs den i olja/smör utan att den får färg. Häll över grädden och låt det puttra på svag värme ca 5 minuter tills konsistensen börjar bli krämig. Blanda i den malda fänkålen, den pressade citronen och smaka av med salt. Låt puttra lite till. Servera som tillbehör till stekt fisk.

Receptet kommer ursprungligen från en gammal Allt om mat.

4 kommentarer

  1. Anna

    Åh!!! Det där receptet känner jag igen från allt om mat! =). Brukar själv göra med Hoki-fileér. 🙂

  2. Birgitta Höglund's Mat

    Vilket gott tillbehör till fisk. I Turkiet har jag stött på många olika varianter av kokt purjolök, inte så ofta här hemma. Det blir en väldigt mild och god smak. Tack för tipset 🙂

  3. Bengt

    Ni vet väl att man kan blocka användare på twitter….och varför har ni inte era twittrande i bloggen…

  4. Maria

    Bengt: Jo visst vet jag det! Och vårt twittrande kommer till bloggen så snart jag hunnit göra klart det nya temat. Vilket år som helst! 🙄

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.