Gräddkokt purjolök
Det här är ett snabbt och enkelt tillbehör till fisk, sist hade vi det till stekt gösfilé och pressad potatis – hur gott som helst! Däremot är det inte så snyggt så det blir ingen bild. 🙄
Nedanstående räckte till 2 personer hos oss, vi gillar såser/röror!
Ingredienser
1 purjolök
2½ dl grädde av valfri sort
2 krm finmalda fänkålsfrön
1-2 msk pressad citron
olja/smör att steka i
salt efter smak
Gör så här
Strimla purjolöken grovt och fräs den i olja/smör utan att den får färg. Häll över grädden och låt det puttra på svag värme ca 5 minuter tills konsistensen börjar bli krämig. Blanda i den malda fänkålen, den pressade citronen och smaka av med salt. Låt puttra lite till. Servera som tillbehör till stekt fisk.
Receptet kommer ursprungligen från en gammal Allt om mat.
Anna
Åh!!! Det där receptet känner jag igen från allt om mat! =). Brukar själv göra med Hoki-fileér. 🙂
Birgitta Höglund's Mat
Vilket gott tillbehör till fisk. I Turkiet har jag stött på många olika varianter av kokt purjolök, inte så ofta här hemma. Det blir en väldigt mild och god smak. Tack för tipset 🙂
Bengt
Ni vet väl att man kan blocka användare på twitter….och varför har ni inte era twittrande i bloggen…
Maria
Bengt: Jo visst vet jag det! Och vårt twittrande kommer till bloggen så snart jag hunnit göra klart det nya temat. Vilket år som helst! 🙄