Snabbt frukostbröd
Det här är ett bra panikbröd när det inte finns jäst (eller ja nu 2010 förväntas alla ha en surdegsgrund på gång…) hemma. Brödet gör sig bäst nybakat och är perfekt när det är bråttom att trolla fram frukostbröd.
Snabbt frukostbröd
en plåt med 12 bröd
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 msk bakpulver
- en liten nypa salt
- 2 msk sirap
- 3 dl naturell yoghurt
- ett ägg att pensla med
- jag använde även ICA:s salladstopping att garnera med
- Blanda allt mjöl med bakpulver och salt i en degbunke.
- Blanda ner sirap och yoghurt. Arbeta ihop till en dag.
- Forma ca 12 runda bröd med degen och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Vispa ägget och pensla bröden. Strössla frön ovanpå.
- Gräddas i 200 grader i ca 10-15 minuter. Klart!
Erica ung fru och tvåbarnsmamma
åh vad gott dte verkar, jag tänkte baka bröd i veckan kanske ska prova även detta då?
Hoppas ni får en toppenvecka!
Kram Erica
Emilies Skafferi
Mmm så gott ! Perferkt frukostbröd=)
emma
Tack för ett superbra tips på lättbakta frukostbullar. Jag gjorde dem igår och de blev jättegoda 🙂
Karin
Hej, testade imorse och degen blev jättelös med mjölmängden enligt receptet. Jag fick ha i minst en dl extra mjöl. Hade i lite solrosfrön i degen också. Sen blev det 8 st normalstora bullar, även m det extra mjölet. Annars var de mkt goda och snabba!
Anna
Hej!
Gjorde dessa bröden i morse och de var jätte goda!
Hade bara turkisk yoghurt hemma men det funkade bra. Min deg blev precis lagom. Hade pumpafrön som topping.
Tre tjejer i köket » Kalljäst bröd över natten
[…] Snabbt frukostbröd Annes scones Citronbröd Magnus frukostbullar Snabba fröfrallor Brytbröd med basilika Polentabröd på en halvtimme Frasigt bröd Matigt majsbröd […]