Citruspannacotta

Pannacotta är verkligen busenkelt att göra och med gelésocker blev det till och med ännu lite enklare. Sockret kom som varuprov med posten och när jag tidigare sett det i butikshyllan har jag faktiskt inte tänkt på att det går att använda annat än till olika frukt- och bärgeléer.

Det här blev en snabbgjord dessert, det enda som egentligen tog tid var själva stelnandeprocessen men även den gick snabbt. Vi åt desserten ca 1-1½ timme att jag rört ihop den.

Citruspannacotta

Till 2 portioner behövs
½ dl gelésocker
2½ dl vispgrädde
1-2 tsk finrivet citronskal
1 filéad blodapelsin

Gör så här
Blanda grädden, gelésockret och det finrivna citronskalet och låt det koka upp. Häll upp i glas och ställ i kylskåpet pannacottan stelnar. Dekorera med bitar av filéad blodapelsin innan servering.

12 kommentarer

  1. Maria

    Vad smart att använda gelésocker, det stelnar alltså på samma sätt som gelatin? 🙂

    Det bästa med pannacotta tycker jag är att det är så löjligt enkelt att variera! Jag brukar göra en variant på Kesella istället för grädde, det blir lika (nåja) gott, och lite lättare 🙄

  2. Maria

    Maria: Ja precis! Tycker också att pannacotta är toppen på det viset, lätt att förbereda och bara att välja den smaksättning eller ”pynt” man känner sig sugen på.

    Att använda kesella var ju ett bra tips! Kanske den där med jordgubb/lime skulle bli en god variant? 🙂

  3. Maria

    Ja precis, det blir jättebra! Jag brukar ta 3 burkar Kesella, oftast 2 Jordgubb/lime och 1 Vanilj. Till det är 2 gelatinblad bra, och lite limesaft och andra smaksättare (mynta är gott!) 🙂

  4. Fias kastruller

    Pannacotta är verkligen en favorit här hemma!

  5. Sandra drömkaka

    Jättevacker och säkert supergod dessert! Älskar att du har blodapelsin till, det här vill jag prova snarast!

  6. Helena Ljunggren

    Så fräscht och gott det ser ut!

  7. Sofie

    Så smart! Så gott!! 😛

  8. Carro

    Såg ju himlans gott ut, pannacotta är alltid uppskattande! Måste jag lägga på minnet och testa! Ha en fin söndag!

  9. Mikkan

    Tjusigt! Jag som trodde säsongen var helt över, hittar inga blodisar vart jag än går. 🙂

  10. Maria

    Mikkan: På min lokala VI-butik fanns det fortfarande att köpa bara häromdagen, men säsongen är definitivt på upphällningen, de var inte lika fina längre.

  11. Tweets that mention Tre tjejer i köket » Citruspannacotta -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Mathias Gaunitz and Mathias Gaunitz, Moniqa K Öberg. Moniqa K Öberg said: RT @gustokaffe: Citruspannacotta http://cli.gs/W40AE […]

  12. Caroline

    Jag har använt gelesocker för att göra pannacotta i många år! Superenkelt och gott är den bästa kombon. Ett tips är att hälla blandningen i glas där man lagt frusna hallon och blåbär(eller nån annan frusen bärsort). Smaskigt värre!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.