Kungligt bröllop
Egentligen hade vi inte planerat något speciellt, jag ville se vigseln och det var väl typ det. Men hastigt och lustigt bestämde vi (eller kanske mest jag) att varje tillfälle som kan innebära firande med champagne bör tas vara på! Sagt och gjort, jag la en flaska skumpa på kylning och vi bjöd hit Johans syster Malin till middag senare på kvällen.
Eftersom jag tänkte tillbringa större delen av dagen i tv-soffan fick det bli några genvägar och snabblagad mat, huvudsaken var att det skulle vara gott och att vi skulle få umgås.
Vi inledde med Wasa Knäckis dinkel/havssalt, hälften med pyntade med Skagenröra och dill, hälften med rökt sik, gräddfil och gräslök. Därefter blev det smörstekt rödingfilé med en dill- och citronsås och färskpotatis till varmrätt. “Fuskade” med att köpa både Skagenröran och såsen i delikatessdisken på Matpressen.
Till maten drack vi Pannier Brut Tradition, ett mycket prisvärt bubbel som fått fyndstämpel i diverse vinspalter. Kostar endast 209:- på Systembolaget vilket är väldigt billigt för en champagne.
Till dessert blev det 3 x jordgubbar: färska jordgubbar, Häagen-Dazs supergoda Strawberries and cream och rosa jordgubbsbubbel.
Även under middagen tittade vi på sändningarna och jag och Malin analyserade och diskuterade livligt medan Johan kanske helst hade gjort något annat. 😉 Man behöver nog inte vara rojalist för att gripas av kronprinsessan Victorias och den nyblivne prins Daniels kärlek till varandra, de strålade verkligen!
Firade ni med något extra gott igår?
Olivia
ni gjorde precis som jag, mamma och systern. det var bröllopet i all ära igår. Ser gott ut med de där små förättsknäckebröden, ska testas!
/Olivia
Mamma Mimmi
Helt missräknandes hade vi bjudit hem utländska kompisar på em-grillning och tyckte inte vi kunde dumpa dem framför TV:n en hel dag. Dock sögs vi med i bröllopsfesten (via TV:n) på kvällen och en välkyld Moet & Chandon fick sällskap av Lönnebergaskinka på ciabatta med soltorkade tomater. Udda kombination, men skumpa är som sagt alltid rätt!
Anders Öhman
Pannier är ett riktigt fynd!
Erika
Vi körde snittar o bubbel till vigseln. canapeer med fyllning av en färdig röra med rökta räkor, Crostinis med räkost, munsbitar gjorda på ost/skinka och oliv på formfranska, samt lite rökta korvar. Till det drack vi en magnumflaska pommac 😀 Middag blev västkustsallad, därefter kyckling, couscous och sås (ungarna fick välja varmrätten…) och slutligen en smarrig marängswiss! Vi testade rosebubbel, Blason de Bourgogne. Den gjorde sig inte riktigt till kyckling, men väl efter maten. 😉
Ska väl fortsätta leta efter något rosebubbel vi gillar, men det är svårt att slå Lindemans brut, som jag går “bananas” på…. har väl beställt 25 flaskor sedan släppet i november! 1000 tack för det tipset!!! Nu fick fröknarna på darnens förskolor det i sommarpresent så då gick det några flaskor, typ 10….
Nu finns den ju i ordinarie sortementet och behöver inte beställas 1-1½ vecka i förväg. Toppen!
Maria
Roligt att höra att det var fler än jag som passade på med lite extra gott!
Anders: Pannier kommer definitivt att ligga på kylning hos mig fler gånger, verkligt prisvärt!
Erika: Kul att tipset om Lindemans var en sån succé! 🙂
Doptårta till tv-soffan » Tre tjejer i köket
[…] Vad dukar du upp med i morgon i tv-soffan ? Känner du för bubbel och snittar så tipsar jag gärna om Marias blogginlägg i samband med det kungliga bröllopet. […]
Rosa bröllopsbubbel » Tre tjejer i köket
[…] prinsessbröllop kan ju inte passera obemärkt här i matbloggen! Förra gången var det Maria som laddade upp med snittar och bubbel. Vad äter ni i tv-soffan i […]