Sötstark pasta med fikon och lufttorkad skinka
Lina undrar i en kommentar vad som händer med bloggen och jag kan bara svara för mig själv och svaret är att livet utanför tar överhanden. När man kommer hem vid halvåtta i princip varje kväll är inspirationen till att laga mat, fota den och skriva inlägg ungefär lika med noll. Och det är jättetråkigt. 🙁
Men, hör och häpna, idag har jag faktiskt lagat en tidig middag och det blev till och med gott! Så Lina, och ni andra, jag hoppas att ni orkar hänga kvar även fast vi är i en svacka!
En improviserad pasta inspirerad av min favvo hos Vapiano:
Till 2 portioner behöver du
3 stora tomater
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
ca 2 krm chiliflingor
olivolja att steka i
1-2 dl vitt vin
4 färska fikon
12 skivor lufttorkad skinka, t.ex. serrano
Gör så här
Skålla tomaterna och dra av skalet, hacka dem i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Klyfta fikonen. Fräs chiliflingorna i oljan, lägg i lökhacket och låt fräsa med en stund utan att det tar färg.
Lägg i tomathacket och blanda med löken, låt det fräsa lite innan du häller på vinet. Under tiden kokar du pastan, t.ex. spagetti. Strax innan pastan är klar vänder du i fikonklyftorna och rör om så de blir lite varma. Häll av pastavattnet och blanda med tomat/fikonröran, lägg upp på tallrikar och servera med den lufttorkade skinkan.
@Receptomaten
Bloggångest är inte kul alls och det blir heller inte bättre av någons förväntan att leverera mtrl / bild(er).
Det här är en hobby, att matblogga, och livet går före – så är det bara.
—
Paul
Jag har också gjort en variant på just den. :)http://www.foodetc.se/chorizopasta-med-fikon-och-tomat-recept.php
Maria
Jag hänger självklart kvar!! 🙂 Blogglusten och -tiden kommer och går, så är det bara. Ni är bra och inspirerande så jag fortsätter som sagt läsa även om det inte blir dagliga uppdateringar.
Martina
Känner likadant ibland och självklart går livet/familjen före allt bloggande. Maten ser smaskens ut!
Emil och Christian
Hej,
Fikonpastan verkar verkligen kalasgod! Den måste vi prova någon gång. Dock får den nog bli lite studentifierad 😉
Kolla gärna in vår blogg, vi försöker skapa en videoblogg för matlagning. Vi vill kombinera humor och matlagning, i en härlig potpurri!
MVH
Emil och Christian – lagar och ler!
Maria
Receptomaten: Precis! Man vill mer än man orkar/hinner och det ger också dåligt samvete.
Paul: Kul, ska kolla in din variant också! 🙂
Maria & Martina: Tack tack!
Maria
Emil och Christian: Ja serranoskinka kanske inte ryms i en studentbudget, men passa på att köpa fikon nu när de är i säsong. På min lokala butik kan man köpa 4 för en tia nu! 🙂
Ska kolla in er blogg!
Mikkan
det blir helknas om man som läsare förväntar sig att någon annan skall lägga si och så mycket tid på sin hobby – bara för att man själv tycker om när det sker. skulle man resonera så om andra hobbys, egentligen? Kul med läsare som uppskattar såklart, men den dag jag låter bloggen bli en verklig stress, där jag klämmer in det trots att tid och lust inte finns, den dan borde jag lägga ned!
Emma-Lou
Men oj, det där såg ju HUR GOTT UT som helst!!! *dregglar* Serranoskinka är ju så himla gott!
Förresten, som matintresserad: kan du inte sända mig ditt allra bästa recept, som jag kan få prova på? Jag älskar verkligen att laga mat och helst hälsosam sådan – även om det ibland (alltså väldigt sällan) inkommer något halv-onyttigt sådant. Publicerar flera recept i min blogg varje vecka och så skriver jag för en hälsotidning på nätet 🙂