Arrabiata a’la Catenacci

I måndagskväll var jag och Helena i Operakällarens festvåningskök tillsammans med några andra bloggare och journalister för att lära oss laga familjen Catenaccis arrabiata. Under ledning av Stefano Catenacci hackades det vitlök, krossades tomater och revs basilika så det stod härliga till. Såsen fick vi med oss hem i en fin burk tillsammans med receptet och diplom.

Som avslutning på kvällen fick vi sätta oss till bords på Operaterassen och provsmaka den senaste rätten från Gooh! – frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås. En riktigt trevlig (och god) kväll!

Arrabiata a'la Catenacci

Vår egen arrabiata, godkänd av Stefano

Tilltugg / Michel

Lite vin och tilltugg som inledning på kvällen medan Goohs kökschef Michel Maiden berättade lite om hur det var när Gooh! startade för 5 år sedan.

Helena / kryddor / Stefano

Helena gästspelar i Operakällarens festvåningskök, Stefano inspekterar resultatet

Vi fick diplom!

Vi fick diplom! 🙂

Frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås

Frikadeller med färsk pasta i krämig tomatsås, en nyhet från Gooh!

Familjen Catenaccis arrabiata (4 portioner)
2 burkar hela skalade tomater á 250 g
4 vitlöksklyftor
1 dl jungfruolja
torkad chili
färsk basilika
salt
socker

Gör så här
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med handen. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme i 15-20 minuter. Smula sönder den torkade chilin och riv basilikabladen till mindre bitar. Tillsätt chili, basilika, salt och socker under avsmakning. Servera såsen till nykokt pasta.

Fler bilder hos Cawa Media

4 kommentarer

  1. Nette (Kardemumma Gumman)

    Fin fina bilder ni lagt upp! 😀 Tack för trevligt middagssällskap.. 😉

  2. Maria

    Nette: Tack själv!

  3. Therese

    Låter som en otroligt trevlig och lyxig kväll. Ska absolut testa receptet.

  4. Italiensk tre-rättersmeny för små kockar (och framför allt – aldrig mer färdiga gnocchis!) » Tre tjejer i köket

    […] Det var en hel del saker att förbereda.  Köttbullar  med lammfärs och rosmarin rullades. Ungefär så här. Plus att det svängdes ihop en tomatsås. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.