Durumbröd

Durumvetemjöl används ofta till pastadeg men går givetvis att baka bröd med också. Det här blev ett saftigt och rustikt bröd utan krångel!

Durumbröd

Två stora bröd.

  • 50 gram jäst
  • 7 dl vatten
  • 400 gram durumvetemjöl
  • 600 gram vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt

 

  1. Värm vattnet till ca 25 grader. Smula ner och lös upp jästet.
  2. Tillsätt alla andra ingredienser – men spar lite vetemjöl till utbaket senare.
  3. Jag använder min Assistent för att bearbeta degen. Det tog 7-8 minuter innan degen var smidig och blank.
  4. Låt degen jäsa under handduk i ca 30 minuter.
  5. Forma två avlånga bröd av degen och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
  6. Jäs på nytt under handduk i ca 30 minuter. Pensla brödet med lite vatten för en hårdare skorpa.
  7. Grädda brödet i 25-30 minuter i 220 grader.

4 kommentarer

    1. Elin

      hoppas den kommer till användning! och kommentera gärna i din blogg om hur det går med barnmatsfixandet!

  1. Linda - Cupcakefluffan

    Durum är himla gott att ha i bröd

    1. Elin

      ja jag hittade många recept att bokmärka när jag googlade på durumvetemjöl, det kommer mera!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.