Matnyheter: GI-vänlig snabbmat och nykomling på smörhyllan

Här kommer ett nytt uppsamlingsheat på nyheter som passerat vårt kylskåp på sistone:

Familjen Dafgård har lanserat nyheter i frysdisken på temat gryn och bönor. Det är tre olika påsar på GI-vänligt tema. Visst kan man koka sina egna gryn och grönsaker såklart, men det här är ändå ett sunt alternativ när det är bråttom. Ta den där överblivna korven, kycklingfilén osv och släng i stekpannan med någon av grynmixerna. Kanske strimla ner ett stekt ägg. Eller toppa med stekt halloumi. Vips, så har du trollat fram en bra matlåda med lite rester från kylskåpet!

Min favorit blev nog dinkelmixen, delvis för att jag är barnsligt förtjust i de nötiga edamamebönorna. Lite förstärkning av salt och peppar kan behövas och givetvis så kan du ju klippa ner kryddgrönt, hacka ner chili eller toppa med annan kryddning. Som helhetsintryck, ja jag gillar den här typen av genväg när man ska trolla fram riktig mat snabbt utan krångel!

Innehåll i påsarna:
Dinkelmix = Dinkel, edamame sojabönor, brytbönor, röda kidneybönor, lök, svarta oliver och citron
Bulgurmix = Bulgur, broccoli, edamame sojabönor, grillad paprika, solroskärnor, lök och vitlök
Matvetemix = Matvete, grillad paprika, vita bönor, brytbönor, broccoli, pumpafrö och tomat

Sedan har vi haft ett litet smörderby här hemma. Bregott har lanserat ett nytt alternativ: Bregott Mindre med 43% fett. Detta Bregottalternativ innehåller smör, rapsolja, vatten, grädde och en nypa salt. På grund av den lägre fetthalten så har en liten del konserveringsmedel (kaliumsorbat) för hållbarheten samt potatisstärkelse för bredbarheten lagts till.

Hur det smakar? Det har fortfarande en ”smörig” smak och det är lättare att bre med om man tycker att vanligt Bregott är för hårt. Å andra sidan så behöver Bregott Mindre snabbt åka in i kylen igen för det blir snabbt kladdigt i smörasken – vilket stör mig. Vi fortsätter även i fortsättningen med Bregott Mellan eller vanligt Bregott här hemma för det är godast, men helt klart är Bregott Mindre ett godare alternativ än många andra matfettsblandningar på marknaden.

Bregott Mindre möter vanliga Bregott i snabbt smakderby.

2 kommentarer

  1. Martina

    Jag håller med dig, vanlig bregott är godast och jag förstår inte hur alla kan tycka den är svår att bre ut, det tycker inte jag 😉

    1. Elin

      Det hänger på brödet antar jag, på knäckebröd är det ju inget problem, men på mjukt bröd kan det ju bli lite knepigare, inte minst när barnen ”ska själv” 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.