Lingonpäron
I kylskåpets fruktlåda fanns stenhårda päron som ingen ville ha. Tur säger jag, för då kan man göra lingonpäron. Enklare recept får man leta länge efter och godare sätt att tillreda päron på vet inte jag om det finns!
Lingonpäron
4 portioner.
- 7 st hårda päron (mina var lite mindre)
- 500 gram lingon
- 3 dl socker
- 2,5 dl vatten
- 1, 5 tsk mald kanel
- en nypa vaniljpulver
- Koka lingon, socker och vatten i en kastrull i ca 15 min.
- Sila lingonen genom en nätsil och spar sockerlagen för att koka päronen i.
- Skala och klyfta päronen. Du kan även koka päronen skalade och hela, tänk bara på att ha tillräckligt med sockerlag så att det täcker päronen i kastrullen.
- Koka päronen mjuka i ca 30 mi i den avsilade sockerlagen.
- Häll upp de kokta päronen tillsammans med sockerlagen i ett tätt kärl och låt stå svalt, gärna över natten.
- Servera med lättvispad vispgrädde.
TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket
[…] eller varför inte polkabräck. Toppa sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, balsamicomarinerade björnbär, […]