Mascarpone med kardemumma och honung

Mascarpone räddar en och annan akut dessert här hemma. Du vet när man egentligen inte har någon plan för dessert utan bara desperat letar efter “vad-som-helst” i kylskåpet. Ibland har vi blandat en burk mascarpone med vit choklad och Helena smaksätter sin med vanilj.  I den här varianten så får den sällskap av kardemumma och honung. Blanda alla ingredienser och servera med fruktsallad.

Mascarpone med kardemumma och honung

  • 250 ml mascarpone
  • 2 tsk kardemumma, gärna nymortlad
  • 2 nypor vaniljpulver
  • 4-5 tsk honung (smaka av hur söt du vill ha den)
  • en nypa farinsocker

9 kommentarer

  1. Lördagslänkar | Söta saker

    […] är ett fantastiskt sätt att få ihop en efterrätt på nolltid. Tre tjejer i köket bjuder på en god variant med kardemumma och […]

  2. Silver

    Som sagt – har man mascarpone har man dessert – vaniljvarianten med lite floursocker har använts många gånger

  3. Sannas Goda

    De ser riktigt smarrigt ut!

  4. Stephanie

    Vilken otroligt inspirerande blogg ni har. Verkligen jättekul att kolla runt bland inläggen. Jag har också precis startat en matblogg, kolla gärna in den om ni känner för det.
    //Stephanie

    1. Elin

      Välkommen hit! Ska kika in din blogg!

  5. Erika Strand-Berglund

    Vilket fenomenalt bra tips detta med mascarpone i olika smaksättningar. Så himla gott och enkelt och fräscht. Ljuvligt!

    1. Elin

      jag har ganska lätt att fastna i smakkombon med kardemumma och honung men jag tycker den funkar till ganska mkt efterätter 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.