Halloumi med kapris och lime-och-senapsdressing
Delia Smith är en av de kokboksförfattare som vi alltid återkommer till här hemma när vi ska kolla upp hur man gör något “på riktigt”. Särskilt vid tillfällen när det gäller traditionell brittisk mat. Hon har levererat ett otal “how to” -kokböcker i England så när vi inte kommer överens om hur vi ska göra “den perfekta kalkonen” eller “den godaste sticky toffeepuddingen” slutar diskussionerna oftast med “jamen kolla hur Delia gör”. Delia står för bra genomarbetade vardagsrecept helt enkelt. Min svärmor lagar “typisk” Delia-mat och vi diskuterade Delias karriär senast i helgen. Nu verkar den 70-åriga matikonen nämligen vara mer intresserad av att engagera sig i brittiska fotbollslag än att laga mat. Ja bortsett från att hon och Heston Blumenthal skriver recept för matkedjan Waitrose.
Det här receptet kommer från Delias sommarkokbok och är i sin enkelhet en grymt god förrätt. Kanske är det här mitt absolut bästa recept för halloumi?
På bilden har jag tärnat halloumin i kuber innan jag stekte den för att sedan blanda ner den i dressingen. Det blev tillbehör till en pytt med stekt potatis, squash, vårlök, färsk oregano och kräftstjärtar. Givetvis blir denna halloumirätt med nämnda dressing även grymt god tillbehör på grillbuffén. Skiva då halloumin på vanligt vis innan du grillar den.
Halloumi med kapris och lime-och-senapsdressing
Dressing:
- juice och rasp från en lime
- en rågad matsked avrunna kapris
- en matsked vitvinsvinäger
- en finhackad vitlöksklyfta
- en rågad tesked senap
- en matsked finklippt koriander
- två teskedar olivolja
- salt och peppar
Fyrarätters middag | Matarkivet
[…] snabbt på bordet. Och så drog jag fram ett ess ur rockärmen (som jag för övrigt delar med Elin hos Tre tjejer i köket), ett Delia-recept som går fort, är fantastiskt gott och piffigt trots den korta […]
Fishis
Det där ser riktigt smarrigt ut! Perfekt till varma dagar 🙂
Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk 🙂