Ugnspannkaka med bacon, paprika, cocktailtomater och fetaost
Ugnspannkaka är en typisk middagsrätt som inte fanns på vår middagsmeny innan vi blev småbarnsfamilj. Vilken tacksam life-saver den är ibland när tiden är knapp. Ofta gör vi den här varianten med bacon och äpple då den toppas med lite timjan på tallriken. Här kommer en annan matig variant
Ugnspannkaka med bacon, paprika, cocktailtomater och fetaost
- Förbered äggstanning enligt receptet i länken ovan.
- Stek bacon tillsammans med strimlad paprika och lite skivad gul lök direkt på plåten i ugnen.
- Häll över äggstannningen tillsammans med små söta pärltomater.
- Efter halvtid i ugnen smulas ett halvt paket fetaost över.
- Pynta med lite färsk basilika vid servering.
Emma Karlsson
Vi brukar lägga i paprika, majs och spenat. Majsen smakar gott för den blir lite knaprig.
Elin
bra tips, tack!