Rabarberkräm med kardemumma
Nu är det den tiden på året när boken I mormors berså alltid ligger framme. Boken är en suverän inspirationskälla när det gäller att ta tillvara på allt som växer i trädgården och jag hittar alltid nya idéer när jag bläddrar i den. Det är en bok som jag uppskattar jättemycket för sina smarta tips om hur man tar tillvara på frukt och bär. Tack Kinna & Co för att ni har gjort en fantastisk “konserveringsbibel” att ha i köket!
På sommarens sista rabarber blev det kräm enligt författarnas mormorsmor Hildas recept. När jag var liten toppade vi ofta efterrättskrämen med lite knäckebrödsbitar och mjölk. Här körde vi på lite crunchig müsli istället!
Rabarberkräm med kardemumma
3 portioner
-
- 0,5 kg rabarber, skuren i småbitar
- 4-5 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 2,5 msk potatismjöl
- kardemumma
- Koka upp rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern kokas mjuk, det går ganska fort, men beror förstås på hur tjocka stjälkarna är.
- Smaka av om det behövs mer socker, tilsätt kardemumma efter smak.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner i kastrullen. Koka snabbt ihop krämen – klar!
Hanna
Gud så gott!
Kinna
Elin – tack för jättefin bloggpost. Vad glad jag blev när jag såg den. Så himla skoj att du blir inspirerad. kram
TBT – bästa rabarbertipsen » Tre tjejer i köket
[…] Rabarberkräm med kardemumma och müslicrunch […]