Matsedel, vecka 35

Den sista augustiveckan bjuder på fem rätter i det svartvita köket på Kungsholmen. Två enkla vardagsfavoriter, två lite piffigare rätter och lite fredagsmys som avslutning.

Hemma hos H& M, vecka 35

  • Kycklingfiléer med prosciutto, Västerbottensost och basilika + tomatsås med paprika och champinjoner. Serveras tillsammans med bulgur
  • Spaghetti och köttfärssås
  • Linssoppa med inspiration från ett recept i Pluras kokbok. Och så klart ett gott bröd 😉
  • Stekt falukorv och potatismos
  • Tapas alt. plockmat från Hötorgshallen.Trötthetsgraden får avgöra om vi lagar egna tapas eller köper oss lyckliga i Hötorgshallen!

Om jag berättar att jag kommer hem sent två kvällar i veckan, så är det kanske inte så svårt att gissa vilka rätter vi ska äta just de kvällarna? En del av vinsten med att planera maten i förväg är ju att göra ett upplägg som funkar i praktiken. De kvällar jag kommer hem vid 18.30 (och Magnus bara en liten stund innan) funkar det inte att sätta igång med något som kräver en kvarts hackande, två kvarts fräsande och tre kvarts puttrande. Då ska det gå undan, annars finns det risk för att jag skickar iväg sambon till något take away-ställe…

Tidigare matsedlar

11 kommentarer

  1. Louise

    Det är löjligt gott med stekt falukorv och potatismos ibland. Det gäller bara att hitta en riktigt god falukorv.

    1. Helena

      Ja, kruxet är att hitta en god falukorv. En snabb vardagslösning som jag har lärt mig att gilla de senaste åren

  2. Anna

    Veckomatsedlar är både bra och ekonomiskt! Jag var duktig på det förrut men har kommit ur rutinerna nu! Men i höst är det nya tag! Tack för fin inspiration!

    1. Helena

      Vad roligt att jag har inspirerat dig lite grand, Anna! 🙂

  3. Veckans länkkärlek vecka 35 | Matgeek

    […] Svårt med middagsinspirationen för veckan? Tack och lov har gänget på Ragazze som vanligt bra veckotips. […]

  4. Annica

    Låter som en bra matsedel! Har du något recept på kycklingen? 😉

    1. Helena

      Receptet kommer från Leif Mannerströms bok ”Husmanskonst”. Jag har inte hittat det på nätet och vill inte blogga om det så länge jag inte har modifierat det. Sån är jag!

      Det är dock ett enkelt recept; fyll kycklingfilé med skinka och ost och stek. Servera tillsammans med en tomatsås med t ex champinjoner och paprika i. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.