Matsedel, vecka 37
Det är lika bra att inleda med att bekänna att förra veckans matlagningsambitioner gick käpprakt åt skogen. Sena jobbkvällar, en födelsedagsuppvaktning, en mamma som åkte hem och en annan mamma som kom på besök borgade liksom inte för att vi skulle vara disciplinerade. Om sanningen ska fram vill du laga mat åt mig då? lagade vi mat en gång i förra veckan (den avancerade rätten hamburgare och potatisklyftor). De andra kvällarna åt vi hämtmat och avslutade sedan veckan, programenligt i och för sig, med plockmat från Hötorgshallen. K A T A S T R O F. Nu ber jag matgudarna om förlåtelse och tröstar mig med att det bara kan bli bättre den här veckan.
Hemmas hos H&M, vecka 37
- Lasagne
- Sockerstekt lax, nudlar och klassiska sushi-tillbehör som inlagd ingefära, soya och wasabi. Det här har blivit vår nya favoriträtt och den passar mig perfekt eftersom jag inte är så förjust i t ex rå lax på sushi, men ändå gillar de där goda tillbehören. Mums!
- Helstekt fläskfilé (eller t ex hel kotlettrad) och bönsallad med nektariner och granatäpple
- Potatissoppa med citron och timjan toppad med fräst sidlfäsk
- Stekt spättafilé (eller annan fisk som ser fin ut) och potatissallad med citronvinägrett. Vi får besök på fredag och det är lika bra att jag garderar mig med att det finns risk (chans?) för att det blir en uteätarkväll. Det är i så fall inte fiskens fel…
Ellen
Perfekt, har ett granatäpple liggande som jag undrade vad jag skulle göra av. 🙂
Helena
Granatäpple passar perfekt tillsammans med blandade bönor, så du kommer inte att bli besviken!
Matsedel, vecka 44 » Tre tjejer i köket
[…] Vecka 37 […]