Just nu – plommon
Det är inte svårt att gissa vad som är i säsong för kollar man i vår besöksstatistik så söks det flitigt på plommonrecept just nu.
Vi har otroligt mycket plommon här hemma i vår trädgård även denna säsong. Det är stora söta blålila Viktoriaplommon som täcker upp halva gräsmattan. Det är på gränsen till ohanterligt att hinna med att ta reda på och alla som passerar vårt hem får med sig en kasse plommon vare sig de vill eller inte. I år har vi mest ätit dem som de är och nästan-7-månaders-bebisen älskar dem!
Plommonrecept från vårt arkiv:
Plommonsylt med vanilj
Äppelmos med plommon och kanel
Plommonchutney med chili och balsamvinäger
Äppel och plommonchutney med kokos och ingefära
Plommonchutney med stjärnanis och kanel
Plommonpaj med mandel
Och lite bonuslänkar från matbloggsgrannar:
Plommonclafoutis från Franskt kök ser lovande ut. Kanske att jag hinner göra en egen innan veckan är slut.
Matgeek blandar ner plommon i vinterns romtopf. Ytterliggare en sak som jag inte hunnit prova, men det låter som att det skulle kunna passa mig…
Hemmafrun lagar kinesiskt fläsk med plommon och calvados. Hög vill-ha-faktor på det receptet!
Maria
Två själar, en tanke! Jag tänkte att vi borde blogga ett sånt här inlägg när jag såg sökorden, bra Elin!
Maria
Kanske ska uppdatera inlägget med att tipsa om Fruktförmedlingen på Facebook också? För de som har mer frukt än de kan göra av med.
Jenny
Fruktförmedling låter som en superidé! Min mormor har plommonträd och varken ork att plocka eller sylta som hon brukar göra, så de får köra allt på tippen! Hemskt slöseri!