Ljummen blomkålssallad med citron och kapris
Kombinationen citron och kapris är det som gör den här salladen till ett gott och användbart tillbehör till vardagsmaten. Serveras ljummen. Kokt kall blomkål är inte jättekul. Inte överkokt heller för den delen. Se till att behålla krispigheten i buketterna.
Ljummen blomkålssallad med citron och kapris
- Dela ett blomkålshuvud i små bitar och koka i lättsaltat vatten.
- Blanda ner blomkålsbuketterna i en salladsskål tillsammans med en burk svarta oliver och ett par msk kapris.
- Ringla över lite olivolja tillsammans med citronsaft från ca 1/3 citron.
- Smaka av ordentligt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Pynta med färsk basilika och timjan.
Fröken Dill
Spännande!
Blomkål är fantastiskt gott i sig och med rätt smaksättning kan den bli himmelsk. Detta måste testas
i fröken Dills kök
sara
Och jag som är blomkâlsfreak!
Har haft svârt att sälja in blomkâl till övriga familjen, men det här… Hm. Ska testa!
Helena
Det där ska jag absolut testa. Låter som en god kombo. Annikas recept har jag redan sparat i min “Recept att testa-mapp”. 🙂
Viktoria
Ja, blomkål kan vara så gott! Den här varianten med parmaskinka och parmesan är också toppen: http://kardemums.blogspot.com/2007/07/blomklsfavorit.html!
Bettina
Åh så fantastiskt gott det ser ut! Jag är inne i en blomkålsperiod just nu! Speciellt när det finns blomkål i alla möjliga färger att få tag på. Gjorde blomkålsgratäng häromdagen och jag riktigt längtar efter matlådan som jag la i frysen…
Elin
Kul att ni gillar! tror det är första gången som jag levererat ett blomkålsrecept utan att inkludera ost och grädde 😎
Blomkålssoppa med parmesan » Tre tjejer i köket
[…] Ljummen blomkålssallad med citron och kapris […]